DOM ZDRAVLJA I LOKALNA SAMOUPRAVA

Predsednica lokalne samouprave Opštine Alibunar još jednom je pokazala veliku brigu prema zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Alibunar kao i prema našim građanima. Ovaj put u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji Covid 19, obezbedivši finansijsku pomoć za nabavku koncentratora za kiseonik, pulsnih oksimetara, aparata za merenje krvnog pritiska, računarske opreme i terenskih jakni za zaposlene u Covid ambulanti, a sve to radi olakšavanja rada zdravstvenim radnicima u obavljanju svoje delatnosti kako bi našim građanima obezbedili pružanje brže i sigurnije usluge.

Posete Predsednice Opštine Zorane Bratić Domu zdravlja Alibunar
Facebook Comments

Hvala našim plemenitim pacijentima!

Srećko Petrović i njegov brat Saša učestvovali su u uređenju prostorija Medicine rada u Alibunaru. Gletovanje, krečenje svih prostorija sproveli su potpuno o svom trošku. Andrija Milekić, penzioner, samo je jednom ušao u naše prostorije i primetio oštećeni parket. Besplatno je uložio svoj rad i doveo u red podove. Lep je osećaj kada pacijenti prihvate prostorije Doma zdravlja kao i svoj prostor. Posebna zahvalnost od dr Mire Pavlović Kovačević i med.sestre Kristine Ivanović.

Renoviranje prostorija medicine rada
Renoviranje prostorija medicine rada
Facebook Comments

Izveštaj o aktivnostima povodom obeležavanja Svetskog dana čistih ruku – 15.10.2019. godine

Svetski dan čistih ruku

Svetski dan čistih ruku, 15. oktobar, obeležava se širom sveta sa ciljem da se propagira kultura i podizanje svesti pranja ruku sapunom, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou. Iako ljudi peru ruke, mali broj njih pere svoje ruke u kritičnim momentima (na primer posle upotrebe toaleta, posle negovanja bebe, pre pripremanja hrane).

Razvijena kultura pranja ruku sa sapunom automatski znači manju stopu obolevanja od infektivnih bolesti: čiste ruke spašavaju živote!

Od 09 časova до 10 časova u osnovnoj školi Seleuš, predavanje je održala dr Samanta Bereš. Bilo je prisutno 70 učenika od I-og do VIII razreda, kao i predškolsks deca. U toku ove promotivne i edukatvne aktivnosti,  podeljeno je 20 informativnih pamfleta

Zašto pranje ruku ?

Predavanje:

Pranje ruku sapunom predstavlja najefikasniju i najjeftiniju meru za prevenciju dijarealnih bolesti i respiratornih infekcija koje svake godine odnesu milione života dece u nerazvijenim zemljama sveta. Pranje ruku sapunom je globalna, univerzalna preventivna mera, pravi „penicilin“ koji sprečava infekcije i spasava živote.

Kada treba oprati ruke?

 1. Uvek kada su zaprljane!
 2. Pri ulasku u kuću (vrtić, školu)…;
 3. Pre jela i dodirivanja hrane;
 4. Posle upotrebe toaleta (WC-a);
 5. Nakon kijanja i kašljanja i upotrebe maramice;
 6. Nakon igranja i dodirivanja igračaka;
 7. Nakon dodirivanja kućnih ljubimaca ili drugih životinja i
 8. Nakon posete bolesnim ljudima.

Da vidimo da li znate da perete ruke – čime i kako?

 • Pranje ruku sapunom (čvrstim ili tečnim) i toplom vodom
 • Antiseptično pranje ruku (sapun sa antiseptikom)

Pravilna tehnika pranja ruku

 • 6 koraka za pranje ruku:
  1. Nakvasiti ruke toplom vodom
  2. Napraviti sapunicu
  3. Trljati dovoljno dugo (15-20 sekundi)
  4. Isprati ruke čistom tekućom vodom
  5. Obrisati ruke papirnim ubrusom
  6. Upotrebljenim ubrusom zatvoriti slavinu

Odložiti papirni ubrus (na predviđeno mesto)

Hvala na pažnji!

Predavač:

Bereš Samanta

Koordinator zdravstveno vaspitnog rada

Mravljov Stojan

Facebook Comments

Zajedno do pobede nad pandemijom

Zajedno do pobede nad pandemijom! Proces imunizacije odvija se dobrim tempom. Naši timovi za imunizaciju rade punim kapacitetom kako bi se ispoštovali svi pacijenti koji su za imunizaciju zainteresovani. Samo zajedno, združenih snaga možemo uspeti u ovoj misiji i zaustaviti ovaj virus koji nam je promenio živote.

Facebook Comments

Donacija lokalne samouprave opštine Alibunar u računarskoj opremi – zajedno protiv Covid 19 virusa

Dom zdravlja Alibunar

Ovom prilikom želimo da iskažemo našu zahvalnost Lokalnoj samoupravi opštine Alibunar i Kriznom štabu opštine Alibunar za pruženu pomoć i nabavku nove računarske opreme i to: laptop računara, multifunkcionalog štampač/skener/fotokopir uređaja kao i adekvatne mrežne opreme. Ovim činom u velikoj meri ubrzali ste proces imunizacije stanovnika naše opštine protiv virusa COVID 19. Još jednom jedno veliko HVALA u ime celog kolektiva Doma zdravlja Alibunaru.

Facebook Comments

Рад Ковид амбуланте

Ковид амбуланта премештена је у просторије Диспанзера за интерну медицину. Молимо све пацијенте да носе маске приликом уласка и да држе дистанцу од најмање 1,5 метара колико год да је то могуће. Истовремено раде 2 лекара и свакоме ће бити пружена адекватна услуга.

Facebook Comments

Donacija vozila za patronažu i 4D ultrazvučnog aparata

Opština Alibunar je na javnom pozivu kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku konkurisala za nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Doma zdravlja Alibunar. Mera pod rednim brojem 1. je „Očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja“ u okviru koje je nabavljen ultrazvučni 4D aparat Voluson P8. Mera pod rednim brojem 2. je „Put ka zdravom materinstvu“ u okviru koje nabavljeno patronažno vozilo za potrebe Službe za patronažu. Vrednost investicije je 5.0000.000 dinara od čega je Opština Alibunar učestvovala sufinansiranjem u iznosu od 15%. Dana današnjeg 16.07.2020. godine Predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić isporučio je putničko vozilo Škoda Fabia i stacionarni 4D ultrazvučni aparat Voluson P8 domu zdravlja. Opština Alibunar ustupa navedenu opremu na korišćenje domu zdravlja. Procena održivosti predloženih mera zasniva se na poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji naše opštine, kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite i poboljšanje uslova rada jednako prema svim građanima naše opštine. Prioritetne grupacije stanovništva su porodilje i novorođenčad, trudnice, odojčad, osobe starije od 65. godina.

Facebook Comments

Rad Covid ambulante

Covid ambulanta u Alibunaru radi serološke testove na IgG i IgM antitela. PCR testove nismo u mogućnost da radimo jer nemamo tehničkih mogućnosti za takve testove. Kada budemo mogli da radimo te testove bićete obavešteni. Naša Covid ambulanta se maksimalno trudi da ispuni sve vaše zahteve i maksimalno izađe u susreta kojima je naša pomoć potrebna. PCR testove trenutno možete da radite u Pančevu.

Covid ambulanta Alibunar
Facebook Comments

Raspored lekara

Novi rasporedi rada

Raspored lekara
Raspored rada sestara
Raspored rada febrilne ambulante
Rasporedi rada specijalističkih službi
Facebook Comments

error: Content is protected !!