Poboljšanje zdravstvene zaštite u psihijatriji i neurologiji – duži život

Unapredjenje zdravstvene zaštite u neurologji i psihijatrijiDana 08.05.2019. godine, u velikoj sali Skupštine opštine Alibunar održana je mini konferencija na temu projekta „Unapređenje zdravstvene nege u Neurologiji i Psihijatriji – duži život“. Radi se o IPA projektu prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Partneri u ovom projektu su: Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ Vršac, Specijalna bolnica „Sveti Luka“ iz Smedereva i Univerzitet za medicinu i farmaciju „Viktor Babeš“ iz Temišvara.

Read morePoboljšanje zdravstvene zaštite u psihijatriji i neurologiji – duži život

Info na Facebook stranici:

Završen je prilaz Zdravstvenoj stanici Banatski Karlovac

Završen je prilaz Zdravstenoj stanici Banatski Karlovac. Nova staza će omogućiti neometan prilaz sanitetskim vozilima kao i pacijentima i po najtežim vremenskim uslovima. 

Nova staza Banatski Karlovac
Info na Facebook stranici:

Dom zdravlja Alibunar obnovio je svoj vozni park novim i modernim sanitetskim vozilom

Predsednik Pokrajinske vlade juče 05.06.2018. godine uručio je ključeve sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom direktorima 21 zdravstvene ustanove iz AP Vojvodine. Sanitetska vozila donirana su opštinama a korisnici su domovi zdravlja, i namenjena su manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite svih građana AP Vojvodine. Tako je ovom prilikom Dom zdravlja Alibunar od juče osvežio svoj vozni park sa jednim modernim i kompletno opremljenim sanitetskim vozilom.

Info na Facebook stranici:

Obeležen Svetski dan zdravstva

U subotu, 21.04.2018. godine održana je proslava Svetskog dana zdravstva. Svečana proslava je održana u restoranu Grand u Alibunaru. Proslavi su pored radnika Doma zdravlja Alibunar prisustvovali i Predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić, Predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja Alibunar Slobodan Vujović. Nagrade za stalnost za 10, 20 i 30 godina rada uručila je Predsednica sindikata Olivera Margan.

Svetski dan zdravstva

 

 

Info na Facebook stranici:

Lekovi propisani na elektronskom receptu za obnovljivo izdavanje

Obaveštenje

Datum kreiranja 01.02.2018. godine
 
Vaznost: Obavještenje

Poštovani,

Lekove propisane na lekarskom receptu za obnovljivo izdavanje osigurano lice može da realizuje sedam dana pre početka perioda za koji je propisan lek odnosno najkasnije sedam dana od početka perioda za koji je lek propisan.

E recept
Info na Facebook stranici:

Obezbedjen novi biohemijski analizator za laboratorijske analize

Zahvaljujući naporima načelnika Kliničko – biohemijske laboratorije Doma zdravlja Alibunar dr Danijele Marine nabavljen je novi biohemijski analizator za potrebe vršenje analiza u Kliničko – biohemijskoj laboratoriji. Uz analizator nabavljen je i novi računar sa pratećim softverom i laserski štampačem koji omogućava direktno štampanje rezultata i u velikoj meri ubrzava rad službe. Sva ova oprema bi trebala da poboljša dijapazon usluga koja naša laboratorija pruža i boljem kvalitetu zdravstvenih usluga. 

Laboratorijski analizator
Biohemijski analizator
Biohemijski analizator
Info na Facebook stranici:

Dodela paketića za mališane

Svake godine Dom zdravlja Alibunar tradicionalno organizuje dodelu paketića za mališane. I ove godine je u prostorijama Dečijeg dispanzera održana dodela paketića. Prenosimo Vam mali deo atmosfere. Uz prisustvo Deda mraza deca su uživala radujući se, igrajući i pevajući. Manifestaciji dodele paketića takođe su prisustvovali i roditelji dece. 

Pogledajte video klip na Youtube kanalu:

Nekoliko slika sa današnje manifestacije

Ratković dr Milenko
Kolektiv
Kolektiv
Info na Facebook stranici:

Završeni radovi na sanaciji prijemnog odeljenja Službe hitne medicinske pomoći

Završeni su radovi na sanaciji prijemnog odeljenja Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Alibunar. Zahvaljujemo još jednom radnicima D.J.K.P. „Univerzal“  iz Alibunara na odlično odrađenom poslu kao i firmi „LTV Profil“ iz Banatskog Karlovca na doniranom materijalu za ovu sanaciju.

 

Info na Facebook stranici:

Facebook
Facebook
error: Content is protected !!