Светски дан хране 16.октобар 2018.године, Октобар – месец правилне исхране

Кампања Светски дан хране 16.октобар- Октобар месец правилне исхране реализује се на територији Републике Србије од 2001. године, уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Ове године Светски дан хране, 16.октобар се обележава под слоганом „Здравље зависи од правилне исхране“- „Одрживи систем снабдевања храном – за безбедну храну и правилну исхрану“ и усмерен је на јачање капацитета за унапређење исхране становништва.

Здрави стилови живота усвајају се од малих ногу. Из тог разлога Месец здраве хране обележен је предавањем др Бранислава Гајића које је било посвећено најмлађима, предшколцима и ученицима нижих разреда Основне школе “Сава Вељковић”у Добрици.

Предавање др Гајић

Предавање:

Предавање др Гајић

Укупно њих 48 било је обухваћено овим предавањем на коме је истакнуто које су то намирнице здраве и због чега, који су најздравији начини припреме хране, колико оброка дневно треба имати и када, шта је то правилна исхрана, које су последице неправилне исхране, зашто не треба прескакати доручак и зашто треба избегавати грицкалице и газирана пића.

Предавање др Гајић

Предавач                                                            Координатор здравствено васпитног рада                                                                                

Гајић др Бранислав                                                                  Мрављов Стојан